Washington Hospital

Fremont, CA

Digital Displays
Donor Wall
Integrated Wall
CMS
Plaques

Printed Graphics
Glass Panels

An Expansive Display

The Morris Hyman Critical Care Pavilion’s patient-focused design promotes comfort and family-centered care.  Early architectural renderings of the entry corridor envisioned an IMAX-like exposition of panoramic scenes that would engage the visitor with images of a caring medical presence, regional community and its place in the world.

As the project evolved, PDG was called upon to develop a Master Plan, the evolution of which provided a guide to create this experience that instead used a multi-media approach to achieve the original grand scale objective, but in a way that allows for use of common aspect ratio video, hospital management of content,  and subtle changes of colors and textures when updating analog content.

The corridor-length display works as an inclusive and welcoming statement of care, while holding up donors, employees and caregivers as essential to Washington Hospital achieving its mission.